Strašidelný dům na Hudsonu

13.09.2012 15:52

   Dům v Nycku v USA koupila Helen Ackleyová a děti, které ji přišli ze sousedství pozdravit ji hned řekly, že je to dům, kde straší. V té době to samozřejmě Ackleyovi nevěděli, co kupují.

   Dům postavený roku 1903 patřil v letech 1967-1993 rodině Ackleyových, ale dříve se začaly šířit zvěsti o tvářích, které se objevovaly v oknech. Dcera paní Ackleyové, Cynthia Kavanaghová řekla, že se v domě ozývaly podivné hlasy. Rachotící postel ji budila každý den místo budíku. Lustr se houpal sám od sebe. Už od začátku dům děsil i ty nejotrlejší. 2-metrový instalatér odmítl v domě pracovat po 4-té hodině odpolední, protože slyšel kroky. Cyntiin otec, který byl ten typ, co se nikdy nevyděsí vyžadoval, aby se přes noc nechávalo rozsvíceno.

   Třebaže se dnes již důchodkyně nad příběhy usmívá, jeden příběh ji znepokojil: Bylo už večer, kdy už rodiče i mladší sourozenci spali. Opatrně, aby je nevzbudila, došla po špičkách do svého pokoje. "Podívala jsem se dovnitř a tam bylamladá žena kolem dvacítky. Seděla na mojí posteli, takže jsem ji viděla v zrcadle ve skříni. Vycházela z ní záře. Na sobě měla bílou noční košili a česala si vlasy. Měla je hnědé. V zrcadle jsem neviděla obličej, ale věděla jsem, že tam rozhodně nemá co dělat." Cynthia se omluvně řekla zjevení "Nenech se rušit." a šla do jiné místnosti se dívat na televizi. Když přišla za půl hodiny, byl už pokoj prázdný.

   Na dům se složil i soudní proces. NewYorčan Jeffrey Stambovsky dal roku 1989 paní Ackleyovou k soudu s tím, že chce vrátit peníze za dům, který koupil, protože nevěděl, že v něm straší. Uspěl s odůvodněním: "Pokud se o nemovitosti hovoří obecně jako o obývané duchy, je povinností majitele o tom informovat kupce, neboť ti by mohli mít problémy dům za rozumnou cenu prodat dál."

 

z vlastních zápisků; zdrojem bude asi časopis 2000 záhad či Enigma