Strašidelné vozy

10.09.2012 18:52

Ne všichni duchové přicházejí v lidské, nebo živočišné podobě. K nejbizardnějším patří oživlé předměty!

 

  Jednoho z nejpříšernějších zjevení tohoto druhu je dozajista vůz smrti lady Mary Howardové, o němž se říká, že jezdí po staré King's Way, cestě vedoucí bažinami devonského hrabství mezi Tavistockém a Okehamptonem. Ve voze je uvězněn silný přízrak lady Howardovém, dcery statkáře ze 17. století, Sira Johna Fitze z Fitzfordu, a samotný kočár je sestaven z kostí a lebek jejích čtyř manželů, které prý všechny zavraždila. Před kočárem dokonce běží kostra psa.

   Večer 28. června 1944 asi ve tři čtvrtě na deset se David Hanchet vracel na kole domů severním londýnským předměstím Enfield Old Town. Když se chystal na křižovatce přejet ulici Bell Lane, spatřil že přímo skrz živý plot, který vlevo ohraničoval jakýsi pozemek, náhle projel vysoký černý kočár s vozkou na kozlíku a tažený spřežením černých koní. Zcela tiše a zářící namodralým světlem přejel podél živého plotu, jeho kola se vznášela asi třicet centimetrů nad zemí, a pak zmizel ve vratech jakési staré garáže. Kočí měl na sobě vysoký černý klobouk, po boku dlouhý bič, v kočáře sedělo několik pasažérů. Chlapec na kole, který ten neuvěřitelný zjev také viděl, ve strachu ujel. Tak se odehrálo jen jedno z mnoha setkání s tajuplným, děsivým kočárem, který jezdí po Bell Lane a podle legendy neblaze proslulého ¨soudce kata¨ George Jeffreyse , který za vlády Jamese 2. poslal mnoho lidí na šibenici.

   Během roku 1936 si lidé vyprávěli o modernějším strašidelném voze - nejednalo se skutečně o nic jiného , než o klasický dvoupatrový autobus č.7 ! Vůz jasně červené barvy, uvnitř osvětlený a s rozsvícenými reflektory několikrát projel kolem půlnoci ulicí Sv. Marka v Kensingtonu, ale v autobuse nikdo neviděl žádné cestující ani řidiče. Míjelo ho mnoho aut a v panice prudce uhýbalo, aby se mu vyhnulo, ale záhadná novinka v nadpřirozeném světě, zakletý dvoupatrový autobus náhle zmizel, když jeden řidič, znervozněný nepochopitelným zjevením, naboural do zdi a zahynul. Nedlouho poté byla zedˇ zbořena a vozovka kvůli bezpečnější jízdě rozšířena - a fantom autobusu se už neukázal.

   V novější době se také objevily zvěsti o přízračném Spitfiru, který svědkové viděli a slyšeli blízko letiště Biggin Hill na jižním okraji Londýna, a o zjevení bombardéru Wellington v Dyfedu, který přeletěl nad údolím Towy mezi Landeilem a Landovery v místech, kde tyto letouny za druhé světové války prováděly cvičné lety.

   Ale nejstrašnější musejí být přeludné silniční nehody, při nichž je dopravní prostředek skutečný, ale z obětí se stane duch. Andrew Cutajar jel za deštivého večera 2. listopadu 1981 po silnici A 12 směrem na Great Yarmouth a blízko Hoptonu uviděl uprostřed vozovky šedivý opar. Když přijel blíž, mlha získala podobu vysokého muže s dlouhými vlasy, oblečeného v dlouhém kabátě či plášti a staromódních šněrovacích botách. Postava se nijak nesnažila uhnout z cesty, a tak Cutajar zabrzdil, aby se jí vyhnul. Jeho vůz však dostal smyk na mokré vozovce, řítil se na muže stojícího na silnici - a projel skrz něj! Neznámí nebyl hmatatelnější než mlha a jen se rozplynul. Cutajarův vůz vylétl ze silnice na trávník, ale řidič se naštěstí nezranil. Pokud šlo o oběť , ukázalo se, že na tomto místě se odehrálo několik podobných incidentů, a jak se zdá, strašil zde duch z dávného století, kdy lidé neměli o moderní dopravě ani zdání!

čerpáno  z https://tajemstvi.webnode.cz/