Krvavá Máry a zrcadla obecně

10.09.2012 16:26

Kdo byla krvavá Máry?
   To je těžké říci, protože existuje více než 50 různých verzí o tom, kdo to byl a jak zemřel. Jeden příběh říká, že to byla čarodějnice, další zmrzačená nevěsta atd.. Má spoustu jmen: Krvavá Mary, Krvavá Marie, Pekelná Mary, Bloody Bones, maria Worthington či Mary Jane. existuje i názor že je to Panna Marie v záporném vydání. Dokonce je i názor, že Krvavá mary má co dočinění s ďáblem a to buď jako jeho dcera, sestra či manželka.
Vyzývání Mary
   Její vyvolání má opět mnoho podob. nejběžnější je opakování jejího jména před zrcadlem v zatemnělé místnosti. Jiné verze zahrnují i šplouchající vodu na zrcadlo, dření očí atd...
Krvavé zrcadlo
   hraje dost velkou roli. Buď vás může lapit do pasti v zrcadle či jinak přes něj zabít. Ovšem vzhledem k tomu, že na krvavou Mary hrajou děti různých států a nikdo neumírá. Setkání probíhá většinou v zrcadle po jejím vyvolání, ale zejména ji může vidět jen vyvolávající osoba a někdy se říká, že může odpovědět na vaše otázky.
Probíhá i několik jevů, např. voda ve vaně se promění v krev, na vašem těle se objeví jizvy tam, kde žádné nemají být, vidění do budoucnosti.
Zrcadlo ve folkloru
   O zrcadlech se toho říká spousta, že může odhalit všechny vaše lži, veškerá vaše tajemství, opravdivý odraz duše a to jsou zejména důvody k tomu proč je rozbití zrcadla neštěstí. Také se věří že se může ukázat vaše vlastní duše v zrcadle. Mnoho kultur věří, že rozbitím zracadla se také rozbíjí duše toho kdo ji rozbil. Duše rozhněvaná za způsobenou bolest si vynutí 7 let neštěstí.
    V nějakých kulturách se rozbití zrcadla považovalo za předpověď smrti v rodině. toto spojení se zrcadly a smrtí je běžné a pochází z víry, že duše může být uvězněná právě v zrcadle. z toho důvodu se děti nepouštěli k zrcadlům bez dozoru a také bývala skrývána při spánku a nemoci, aby zbloudilá duše nebyla uvězněna a vrátila se zpět do těla. Zrcadla se i zakrývala po smrti v rodině, aby zbloudilá duše s zrcadle neuvízla a mohla pokračovvat dále v cestě.

z mého internetového úložiště, přeloženo pravděpodobně z supernatural.tv