Hřbitov Highgate

12.10.2012 16:29
  • Londýn; Anglie; Velká Británie
  • Zjevení neznámých postav, častý výskyt mrtvé zvěře, stopy ukazující na řádění upíra
  • Místo odpočinku Karla Marxe
  • Roku 1970 přichází David Farrant? S historkou kdy viděl podivnou bytost poté, co strávil na hřbitově noc. 21. Prosince 1969. Ráno zahlédne letmo šedou postavu, která vykazuje nadpřirozené vlastnosti.
  • Na místo se slítli nadšenci, ale jejich verze příběhu se liší. Popisují tajemnou ženu v bílém, vysokého muže v klobouku či postavu, brouzdající se v rybníku. Slyší hlasy a volání. Rozšíří se verze o upírovi.
  • S teorií vystupuje dnešní kněz Sean Manchester. Pak popisuje BBC zkušenosti, které odstartovaly jeho enormní zájem o hřbitov. Dvě 16-ti leté dívky viděli, jakoby postavy vstávaly z hrobů v roce 1967. V případu tehdy figuruje studentka Elizabeth Wojdyla (*1951) a její stejně stará kamarádka. Elizabeth si stěžuje na dlouhodobé noční můry, tvrdí, že jí pronásleduje jakási zlá postava až k ní domů. Později přichází se zraněními připomínající kousnutí upírem. Manchester vše prošetří, později tu nachází 3 prázdné rakve. Roku 1970 tu policie najde tělo mrtvé ženy. Manchester tvrdí, že tu v 18. Století byla z Rumunska dovezena rakev s tělem středověkého šlechtice, který měl zálibu v černé magii. Dle biskupa je šlechtic probuzen moderními satanisty. (Mě osobně to připadá na nekromanční magii). Navrhuje tělo najít, vykopat, probodnout kůlem, popravit a spálit. Tato akce mu však není povolena. K Manchesterovu verzi se začíná přiklánět i Farrant. Zpozoruje totiž, že se na hřbitově často objevují mrtvá těla zvířat. Mají prokousnutý krk a jejich množství je někdy zarážející.

Z vlastních zápisků; zdroj Enigma speciál, foto wiki EN

tohle mi připomíná hru Dracula 2

zní to možná morbidně, ale toto se mi líbí, pěkně obrostlé

kočka na hřbitově.. copak tam asi cítí

hrob Karla Marxe