Wendigo

07.01.2014 21:09

   Skutečný tvor z kanadských lesů a prérií a také Minnesoty. S Wendigem se často střetávali lovci a táborníci v temných lesích. Popis Wendiga je vždy stejný: Žhnoucí oči, neuvěřitelně vyhublé tělo, dlouhé zažloutlé tesáky, vysoký zhruba 15 stop se zažloutlou kůží.


   Wendigové mají neuvěřitelně velkou chuť na lidské maso a tak v lesích občas zmizí z povrchu zemského nějaký člověk, který se stane potravou. Každý Wendigo býval kdysi člověkem, někdy hraničář, indián, horník či lovec.

   Vždy je příběh stejný. Dlouhá krutá zima odřízne kmen či skupinu lidí mimo dosah pomoci bez potravy. K tomu aby přežili se stávají kanibaly a pojídají jiné členy skupiny. Kultury po celém světě říkají, že pojídání lidského masa dává člověku určité schopnosti jako je rychlost, sílu či nesmrtelnost. A také se věří , že dlouhodobé pojídání lidského masa člověka úplně změní a stává se postupně méně lidským. Vždy mají hlad.

   Inuitští indiáni nazývají Wendiga různými jmény, včetně Witigo, Wikio, Wee-Tee-Go, ale každý z nich má zhruba stejný význam a to pojmenování" zlého ducha, který pojídá lidi". 1 verze tvrdí, že Wendigo býval člověk, který byl přeměněn zlým kouzlem.
Podle legendy ranných osadníků byl často Wendigo viděný jako znamení smrti v společenství. Wendigo ovšem vydrží dlouhé zimy bez jídla a to když spí několik let v kuse. To si pak lidi schovává, aby je pak našel když se probudí. Podle indiánů uměl také ovládat počasí, proto kmeny často tyto stvoření lovili.

Jack Fiddler
   Nejslavnější lovec Wendigů. Ulovil přinejmenším kolem 14 Wendigů. jeho poslední vražda měla za následek jeho vězení ve věku 87 let. V říjnu 1907, jack a jeho syn stál před soudem a byl usvědčen za vraždu indiánské ženy. Jack připustil, že je vinen, ale na svou obhajobu řekl, že ji musel zabít, protože byla prokletá duchem Wendigo a tak by zabila členy svého kmene.
Jak zabít Wendiga?
   Wendigové jsou prakticky nezabitelní. Ve dne jsou dobří lovci, ale v noci ještě lepší. Wendigo má málo slabostí. Obvykle může být zabit železem, ocelí a stříbrem. Nejvíce příšerná metoda je roztříštění ledového srdce kreatury stříbrem a rozkouskování jeho těla na kusy stříbrnou sekerou.
Hopi \ Anasazi  (?pravda-fikce?)
   Symboly kmene Anasazi slouží na ochranu. Wendigo je nemůže překročit. Celá společnost zahadně zmizela. A to zejména díky modernizaci, stavěním všemožna a také díky rozkazům politických či vojenských činitelů.
 
přeloženo ze supernatural.tv
  • Hlavním rejdištěm má být údajně okolí městečka Kenory v kanadské provincii Ontario
  • Kanibal živící se lidským masem; jsou to údajně původně lidé, kteří byli za trest přeměněni na Wendigy; dle jiné verze je posedne duch wendiga a dle další verze se jím stane ten, kdo okusí příliš mnoho lidského masa
  • Říká se, že čím více masa zkonzumuje, tím více roste jeho chuť na další a agrese