Strašidelné Psychiatrické léčebny

10.09.2012 17:07
Psychiatrická léčebna: mučení
   V blázincích se mučení běžně užívalo. Většina tohoto mučení byla neúmyslná. Před rokem 1750 postoje k duševnímu zdraví byly vulgarizační. Mnozí i věřili, že za problémem duševního zdraví byly ďáblové. Hodně těchto "léčení" zahrnovalo ledové chladné lázni a omezující židle (nejspíše židle s popruhy či řetězy). První léčebny nebyly nic jiného, než odkladiště pro duševně choré, aby nebyly ve společnosti lidí a dosti připomínali vězení pro kriminálníky.
První známá psychiatrická léčebna, Bethlem Royal Hospital, byla nechvalně známá pro jejich kruté zacházení s duševně chorými a v 18.století umožnila veřejnosti platit za to, že si blázny můžou prohlídnout, něco jako forma "šílené pohádky".
   Ve 20. století lékově indukovaný spánek, kómata a dokonce vědomě spouštěné epileptické záchvaty byly osvědčené na schizofrenicích. Nejvíce kontroverzní fyzická terapie 20. století byla lobotomie, která zahrnovala vrtání skrze lebku a ničení čelních laloků mozku. Toto mělo často za následek, že pacienti ztráceli sociální schopnosti, smysl soudit co je dobré a stali se neovladatelnými.
Filadelfijská Státní nemocnice
   Když se projdete touto léčebnou vidíte hromady trosek z pomale se ropadajících stropů a zdí. Podlaha je pokrytá rozbitým sklem z dveří a oken. A každé dveře jsou buď otevřené nebo rozbité. Okna, kterými kdysi prosvítalo světlo jsou zabedněna a pod vámi jsou temné tunely, které spojují budovy. Vítejte v Philadelphijské státní nemocnici. Domov pro satanisty a bezdomovce. Tento blázinec obklopuje mnoho pověr. Někteří lidé tvrdí, že blázinec nyní užívají různé sekty pro své obřadní rituály. Jiní lidé tvrdí, že se v blázinci konají shromáždění satanistů, kteří obětují nějaké zvíře. Ovšem pro některé je prý blázinec místem, kde se vyskytují duchové, démoni a všelijaké nadpřirozené aktivity.

Přeloženo z supernatural.tv